Jag har inte köpt en rulle på 6 år, förrän nu. Det var ett bra pris i fiskeaffären så en Ambassadeur Max Toro åkte ner i varukorgen.

Jag har fiskat med Ambassadeur sedan 2005. Jag tycker att multirullarna ger mer fiskekänsla och är bättre att kasta med. Jag gillar dem skarpt helt enkelt.

Sedan 2010 har jag använt en classic 6000 rulle som förstaval. Jag tycker den är otroligt trevlig och bra att fiska med. Och den har gått mycket sedan jag köpte den år 2010. Jag tycker fortfarande att den är mycket trevlig och bra. Jag har ett stort antal rullar och jag planerar nu att sälja av några, för mitt antal är så stort nu.

Dock är även framtiden här nu, framtiden talar för att lågprofilrullarna blir de stora rullarna. Och där kommer Toron in. Snart kanske jag fiskar med Toro för tungt fiske och Revo för lätt fiske? Bara lättprofil rullar alltså? Eller så kommer jag att fortsätta med den klassiska blåa rullen som förstahandsval.

Vi får se. Säsongen får tala sitt språk. Men jag behöver sälja av några av rullarna, i princip alla haspelrullar och 1-2 Ambassadeur rullar.

På påskdagen var det årets första fiske. Tre platser blev det, Stenpiren vid Näsudden, under Sigtunabron och vid Varpsund. Ingen fisk dock, men vi hade en väldigt trevlig dag.